Veelgestelde vragen

Algemeen

Adviseren jullie ook bij mij op locatie?

Ja zeker! Bij Tegelstudio Veenendaal werken alleen echte experts met jarenlange ervaring én een professionele kijk op tegels. Wij komen graag vrijblijvend bij u op locatie om u te voorzien van passend advies, te informeren over de mogelijkheden en een gerichte prijsopgave te kunnen doen. Neem contact met ons op om een afspraak te maken of breng een bezoek aan onze showroom. Deze is vijf dagen per week geopend en buiten openingstijden altijd op afspraak te bezoeken.

Waar moet ik rekening mee houden bij het plaatsen van tegelplinten?

Regelmatig worden tegelplinten strak op de tegelvloer gemonteerd. Bij het plaatsen van tegelplinten dient u altijd ruimte te laten tussen de tegelvloer en tegelplint in verband met het doordreunen van geluid. De kieren die door deze ruimte ontstaan kunt u afkitten.

Hoelang moet mijn vloer drogen voordat ik kan gaan tegelen?

Een nieuw aangebrachte cementdekvloer moet per centimeter dikte een dag drogen voordat er getegeld kan worden. Een dekvloer van vier cm moet u dus eerst vier dagen laten drogen. Na het drogen de cementdekvloer altijd eerst voorbehandelen met voorstrijk voor het verlijmen.

Is mijn vloer geschikt voor tegels?

Een tegelvloer is op nagenoeg iedere ondergrond te leggen. De ondergrond kan wel een speciale behandeling nodig hebben om haar geschikt te maken voor het leggen van plavuizen. U kunt hierbij denken aan etsen, opruwen, ontvetten en/of egaliseren. De medewerkers van Tegelstudio Veenendaal inspecteren uw ondervloer ter plaatse en kunnen u het juiste advies geven.

Waar moet ik op letten bij het aanbrengen van mozaïektegels?

Bij het aanbrengen van mozaïektegels dient u rekening te houden met het voegsel. Er is speciaal voegsel verkrijgbaar wat meekleurt met het mozaïek!

Onderhoud en schoonmaken

Hoe maak ik mijn tegels schoon?

Door moderne productietechnieken zijn tegels van nu ijzersterk. De levensduur van onze A- kwaliteit tegels zijn vele tientallen jaren: desondanks is het natuurlijk aan te bevelen de tegels goed te onderhouden. Door deze regelmatig op de juiste manier schoon te maken voorkomt u dat tegels dof worden of er kleurverschil optreedt. Zorg er wel voor dat u voor het reinigen van uw tegels gebruik maakt van niet- agressieve middelen: vaak volstaat lauw water of bij grondige reiniging een speciaal ontwikkelde cementsluier- verwijderaar.

Uw tegels in topconditie houden begint al bij de plaatsing: gebruik de juiste lijm en voegsel en laat de vloer professioneel plaatsen. Door de dekvloer, tegels en voegen hun droogtijd te gunnen verlengt u de levensduur van uw droomvloer. Wees daarnaast voorzichtig met agressieve schoonmaakmiddelen en vermijd het gebruik van chloor bij het reinigen van uw tegels. Ook al kan de tegel er in principe tegen; maar het kan kleurverschil in de voegen opleveren!

Kan ik mijn tegelvloer zonder problemen met chloor behandelen?

Het gebruik van chloor bij het schoonmaken van de tegelvloer kan kleurverschil in de voegen opleveren. Dit is dus sterk af te raden; ook al zijn de tegels zelf prima bestand tegen behandeling met chloor.

Hoe kan ik mijn vloer het beste schoonmaken na het voegen?

De aangebrachte voegen eerst minimaal drie uur laten drogen. U kunt de voegen afnemen met lauw water en dit proces een aantal keer herhalen. Hierna kunt u voor grondige reiniging een cementsluier- verwijderaar gebruiken.

Vloerverwarming

Welke tegels zijn geschikt voor vloerverwarrming

De meeste tegels zijn uitermate geschikt voor vloerverwarming. Laat u vooraf goed adviseren bij uw tegelkeuze zodat u later nooit voor verrassingen komt te staan. Door te kiezen voor een hoge kwaliteit tegel verlengt u niet alleen de levensduur, maar haalt u ook optimaal rendement uit uw vloerverwarming en weet u zeker dat u een geschikte combinatie aanbrengt.

Lees meer >

Kan een houtenvloer op vloerverwarming?

Een echte houten vloer en vloerverwarming gaan vaak niet samen. Wanneer u op zoek bent naar een houten vloer maar graag vloerverwarming zou willen aanbrengen, zijn onze tegels met houtstructuur een zeer geschikt alternatief. Deze tegels van topmerken als Cerdomus, Art of Nature, Marazzi of Grandeur zijn voorzien van levensechte houtpatronen in alle denkbare natuurlijke kleuren en formaten. Eenvoudig in onderhoud en in combinatie met vloerverwarming een garantie op lang woonplezier!

Lees meer >

Wanneer kan ik mijn vloerverwarming gaan gebruiken?

Bij een pas gelegde tegelvloer in combinatie met vloerverwarming moet u tot 6 weken wachten met het voor het eerst aanzetten van de vloerverwarming. Na een aantal weken is de tegellijm volledig uitgehard: wanneer u de vloerverwarming eerder in gebruik neemt, loopt u het risico dat de tegels loslaten.

Tegelzetten

Zetten jullie ook tegels?

Ja zeker! Tegelstudio Veenendaal werkt met professionele tegelzetters met jaren ervaring. Tegelzetters die zich hebben gespecialiseerd in het aanleggen van perfecte tegelvloeren en tegelwanden. Zij hebben de beschikking over het juiste professionele gereedschap en weten als geen ander hoe zij de tegelvloer zo mooi mogelijk kunnen leggen. Wanneer u de vloer niet- professioneel laat leggen kunnen de gevolgen niet te overzien zijn: slecht tegelwerk is immers moeilijk te herstellen; vaak gaan de gelegde tegels daarbij verloren. En aangezien een tegelvloer geen kleine investering is, kunt u het beter in één keer goed doen!

Lees meer >

Waarom zou ik niet zelf mijn tegels zetten?

De perfecte tegelvloer leggen is een enorme klus. Het is nauwkeurig werk: de schakeringen van tegels onderling én het op maat snijden. De keuze voor een goede kwaliteit tegel is belangrijk: maar het gebruik van de juiste lijm en voegsel is evenzo belangrijk. Bij tegelzetten is het van belang vooraf de legrichting te bepalen, het patroon en het startpunt. Om de tegels bij het snijden niet te beschadigen is het gebruik van een echte tegelsnijder van groot belang. En natuurlijk moeten de tegels en voegen lang genoeg kunnen drogen.

Lees meer >

Maak een afspraak

Bent u geïnteresseerd en wilt u graag een afspraak maken om onze tegels te bekijken of de mogelijkheden te bespreken? Neem dan gerust contact met ons op.

Liever bellen?

0318 - 51 64 64